Προφίλ

Η εταιρεία Τσάχαλος ΑΕ έχει ως κύριο αντικείμενο τη συσκευασία κι εμπορία των αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Ιδρύθηκε το 2008 από τον ομώνυμο ιδρυτή της, στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας και κατάφερε με σταθερά βήματα να αναρριχηθεί έχοντας ως μοχλό ανάπτυξης την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων που διακινεί, φτάνοντας στη σημερινή μορφή της Ανωνύμου Εταιρείας.

Πρόκειται για αμιγώς Ελληνική επιχείρηση που με τη δραστηριότητά της έχει ενισχύσει σημαντικά την οικονομία της Δυτικής Ελλάδας, τόσο στο επίπεδο του πρωτογενούς τομέα παραγωγής όσο και με τις πολυάριθμες θέσεις εργασίας που έχει προσφέρει στον δευτερογενή τομέα δράσης της, που δεν είναι άλλος από τη συσκευασία και τυποποίηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων για τις καλύτερες αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο ιδρυτής της, ο κος Τσάχαλος Αθανάσιος, σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε δίπλα στον πατέρα του να μαθαίνει τις ιδιαιτερότητες των αγροτικών προϊόντων και τον τρόπο διακίνησής τους. Επομένως στα παιδικά του χρόνια βρισκόταν κυρίως στην Κεντρική Λαχαναγορά των Αθηνών καθώς και στις τοπικές Λαϊκές Αγορές. Η πατρική γνώση που κέρδισε δεν έμμεινε ανεκμετάλλευτη και πολύ γρήγορα ανέπτυξε τη δική του επιχείρηση που διατηρείται εύρωστη έως και σήμερα.

Με διαρκή αύξηση των παγίων στο ενεργητικό της, η εταιρεία διαρκώς εκσυγχρονίζεται ώστε να είναι πάντα ανταγωνιστική και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ποιότητας. Παράλληλα, σεβόμενη τον πολιτισμό υγεία των καταναλωτών αλλά και της φύσης, εφαρμόζει πιστοποιημένα τα πλέον σύγχρονα συστήματα διοίκησης της παραγωγής, όπως το Γερμανικό Σύστημα Ασφάλειας Τροφίμων IFS, το GlobalGAP IFA καθώς και το AGRO 2.1-2.2.

Προκειμένου να ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες των πελατών της, από το 2008 η Τσάχαλος Αθανάσιος ίδρυσε τμήμα ιδιοπαραγωγής κηπευτικών. Πλέον η εταιρεία καλλιεργεί τα δικά της κηπευτικά, γνωρίζοντας απόλυτα όλο το ιστορικό παραγωγής τους. Τα προϊόντα της ιδιοπαραγωγής έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα που προέρχονται από αυστηρά αξιολογημένους αγρότες της περιοχής, συνθέτοντας έτσι το μείγμα σταθερής ποιότητας που γνωρίζουν όλα τα μεγάλα Super Markets της χώρας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συντελείται από τον Τσάχαλο Αθανάσιο και τις Τσαχάλου Ζωή και Βασιλική, διατηρώντας έτσι τον οικογενειακό της χαρακτήρα.

«Δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο το προσωπικό μας και οι σταθεροί προμηθευτές μας. Χωρίς τη δική τους προσπάθεια δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ»
Τσάχαλος Αθανάσιος